Claves Blog

Information

This article was written on 22 nov 2013, and is filled under Back Catalogue, Jazz.

Current post is tagged

, , , ,

Jazz bij Claves

Jazz bij Claves, da’s wat anders dan klassïek. En wat voor jazz..!!

Nooit gehoord van Bross Townsend‘? Ik ook niet maar op ,,I love jazz” op CD 50-1095 horen we twaalf mainstreamaohtige bop nummers met n.b.ook Bob Cunningham op jazz en Clifford Adams trombone. Jammer dat maar Vijfenvijf— tig minuten duurt want zo’n stukje swingende ,,oude” muziek, daar 1ust ik wel van pap van. Of van die gekke dubbel CD 1195/2 met Warren Smith & The composers Workshop Ensemble.

Smith is een ouwe rot, speelde met Nat King Cole, Aretha Franklin of Count Basie. Hijverwerkt subtiliteit met kleuren werkt ook met preoieze ritmes. Zijn verfijnde vernieuWing duidt op zijn s‘amenwerking met Gil Evans. Andere beroemdheden op deze CD zijn onder ander Howard J ohnson, J ohnny Coles en A1 Gibbons. Zeer de moeite waard!!

Op 50—1194 het Kenny Drew trio ,,Portraits of Mingus & Monk” met Marvin Smith en Lynn Seaton bass. Opgenomen in New York in 1994. Van de duivelskunstenaar Drew. die grote triomfen Vierde in Kopenhagen, een steeds meer naar Powell en \Monk neigende stij1, die warm is en erg aansprekend. Drew speelt uiterst gewetensvol, swingend en syncoperend Op een prettige manier. Een dijk van eenopname.

Onder de titel Springdance op 50-1094 Michael Philip Messmann met onder andere Drew aan de piano en Smith 00k weer op drums. Mossmann speelt zelf trompet, trombone en fluègelhorn. Hoewel deze muziek voor zeer modem moet doorgaan is ze uiteraard gebaseerd op het bluesschema en in feite hoort ze thuis in de Coleman Hawkins tijd. Z0 slepend, zo fragiel, bijna teder (denk aan ,,Tenderly” van Hawkins), zo ,,basisgevormd”l Strak ritme, goede soli!!

1094_Mossman_MR

iTunes - CJ 1094

The Big – sound of Bubba Brooks op 50-1395 (met onder andere Grady Tate) is het verhaal van een tenor-sax-leven. Nooit’werden er meer stars op een instrument gevonden als bij de tenor sax (Coleman Hawkins, Lester Young, John Cltrane). Zij vertellen een verhaal en Brooks hoort in die rij. Hij lijkt op hen allen en speelt sensitief, lyrisch en swingt a1s in de goede oude tijden. Nu drieënzeventig jaar oud, is zijn geluid nog steeds authentiek dat U middels deze fraaie live-reoordïng zelf onderVindtl!

Keep In Touch het Jack Wilkins-Kenny Drew jr. quartet op 50-1295. Wilkins’ gitaar en Drew’s piano geven veel inbeelding, sensitivîteit, alertheid en stimulans. Een schitterende combinatie van gitaar en piano met geheel nieuwe dimensies. Met een buitengewone atmosfeer, stijl en sound. Met MoKee op drums en Tana op bass hebben we hier een schitterend kwartet dat swingt, modem is en niet vervee1t.

W. Mulder.

Jonster C. July 1996

Laisser un commentaire

Current day month ye@r *